XXVI Театрални празници „Невена Коканова“ – тържество на Духа

Ямбол, 02.06.2023 г.

И тази година домакините от ДТ „Невена Коканова“ са се постарали да превърнат поредното издание на Театралните празници в истинско тържество на Духа. Дните от 12 до 17 юни ще увенчаят „достойно и красиво“ финала на събитията в Ямбол по случай празника на града – Свети Дух.

Идеята синтезът между различните изкуства да бъде в основата на театралните вечери бе посрещната радушно на миналогодишното издание, затова и сега организаторите ще поднесат на своите зрители творческо единение от литература, музика, изобразително и приложно изкуство и театър преди всяко представление от програмата на Театралните празници.

Публиката  ще бъде посрещана от възпитаниците на Атанас Жеков – Кроко от Театрална група „Палечко“, а  изпълненията на талантливите, млади пианисти от ОДК, с ръководител Виолета Величкова ще представят автори, като Р. Шуман, Бургмюлер, Шопен, Франческо Парино, Ралф Льовленд, Ал. Райчев, Диабели, Ванхал.

За първи път подредената изложба ще включва илюстрации на художника Александрина Игнатова към новия детски спектакъл на ямболския театър „Лъчко и слънчевото царство“, драматизация на книжката на актрисата Петя Бойчева.

Като част от изложбата зрителите ще могат да видят и новите творби от вълна на Румяна Стефанова.

Приятната изненада, всеки зрител да получи като подарък книга, отново ще включва различни автори от Дружеството на писателите в Ямбол, издания собственост на театъра и книги на автори – приятели на театъра.

Всяка празнична вечер Драматичен театър „Невена Коканова“ ще връчва отново на поканените театри Почетен приз, чието мото е „По стъпките на Невена, достойно и красиво…“, а нейните стъпки са белязани от изкуството във всички негови сфери.

Затова и вдъхновението, което ТЕАТЪРЪТ получава няма граници, а това, което го мотивира е подкрепата и изявата на талантливия, достоен и красив човек!

Билети за XXVI Театрални празници „Невена Коканова“ се продават на касата на театъра на ул. „Г. С. Раковски“ и онлайн на сайта на театъра на адрес

https://www.dt-nevenakokanova.org/program/

Билетната каса ще работи извънредно на 4 юни от 15:30 до 18:30 часа, както и на 10 и 11 юни.

 

About the Author :