VMware и фондация „Миню Балкански“организират „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ за ученици

7181-Vmware-officeОт 27 август до 1 септември ще се проведе третата “Лятна школа по информатика и облачни технологии“ – инициатива на VMware и фондация „Миню Балкански“. Учебната програма е насочена към ученициот пети до девети клас с интерес към компютърни науки. Децата ще научат основите на програмирането, облачните технологии и интернет на нещата. (Internet of Things).

И тази година VMware ще осигури 10 стипендии за деца, които искат да бъдат част от специализираното лятно училище. Доброволци от компанията ще бъдат ръководители и лектори, които ще помагат на децата за теоретичното и практическо обучение.

Младите технологични ентусиасти ще разберат как да създадат „виртуален компютър“ в облака, да сформират гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата (Internet of Things), както и ще водят дебати за приложенията на  облачните компютърни технологии в живота ни.

„За трета поредна година си сътрудничим с VMware, за да предложим на младото поколение място, където децата могат да учат и да се развиват в една от най-динамичните и значими области на нашето време. Щастлив съм, че базата в с. Оряховица ще приюти младите таланти отново“, каза професор Минко Балкански, основател на фондация “Миню Балкански”.

„Във VMware България инвестираме изключително много в инициативи, които създават възможности за  качествено образование за младите таланти с интерес в сферата на компютърните науки. „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ е инициатива, с която целим да събудим  интереса на учениците към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво“, сподели Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.

За VMware

VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и решения за бизнес мобилност, ускорява дигиталната трансформация на своите клиенти, като им помага да реализират повече възможности за своя бизнес чрез нови технологии. Решенията на VMware позволяват модернизиране на центрове за данни, интегриране на публични облаци, променяне на начина, по който се работи чрез дигитализиране на работната среда при гарантирано високи нива на сигурност. Базирана в Пало Алто, Калифорния, VMware генерира приходи от 7,09 милиарда долара през 2016 г., и има 500 000 клиенти и 75 000 партньори в цял свят.

About the Author :

Leave a reply