EVN България отличена с национална награда по безопасност и здраве при работа за 2017 г.

EVN_nagrada_bezopasnostНа 23 февруари 2018 г. на церемония в София EVNБългария беше отличена при връчването на Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа за 2017 г. EVN България спечели първо място в категория „Големи компании“ в групата на икономическите дейности, свързани с ютилити сектора, тежката промишленост и строителството.

Конкурсът за Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа (БЗР) се организира за осма поредна година от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа” с подкрепа на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” (ИА „ГИТ“)  – София.

Почетната статуетка и грамота бяха връчени от г-н Гълъб Донев, секретар по социални политики и здравеопазване на Президента на Република България, на г-н Костадин Величков, изпълнителен член на съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“ (част от EVNБългария).

Наградата е поредно признание за цялостната дейност на EVN България по отношение на постоянното подобрение на безопасността и здраве при работа за всички сътрудници на компанията. Сред реализираните от EVNБългария вътрешни мерки и проекти за осигуряване на безопасни условия на труд са: изграден през 2014 г. тренировъчен полигон за работа по електроразпределителната мрежа и съоръжения в реални условия, вътрешни кампании „Работа без злополуки“, специализирани курсове, практически обучения и др.

Комисията на журито се състоя от представители на ИА „ГИТ“, организации на работодателите, организации на работниците, на фондацията, както и от специалистите по безопасност и здраве при работа към предприятията, отличени с първо място в съответната категория в предходното издание на конкурса.

About the Author :