Eх, „Риека”, ех, Божинов!

768x432Тия дни изоставих и зимната Олимпиада,  и глобалното затопляне и двете лъвчета, с които се разправяше цялата нация, дори Доналд  Тръмп изчезна, след като се появи новината , че Валери  Божинов  е намерил  отново  футболен  клуб.

Не фолк клуб, а истински, футболен клуб, при  това  взелият  го „Риека” е носител на Купата и шампион  на  Хърватска. Съвестните  спортни  статистици  бързо пресметнаха, че  това е 14-ият клуб в кариерата на нападателя, който тръгна като фурия на юношеска възраст още в „Лече”, премина през колоси като „Ювентус”, „Манчестър Сити”, „Спортинг”/Лисабон/, за да я докара до втората дивизия на Китай, където за кратко порита за „Мейджоу Хака”.

Треньорът и президентът на „Риека” трябва да са едни от най-смелите  хора  в  света на спорта, щом  залагат  на Божинов. Той, разбира се, не пропусна да обясни едно-друго, като си пожела да остане по-дълго в състава на хърватския първенец.

Ха  дано, ама надали, както  се пее  в един  нашенски  хит. Както  върви кариерата на Валери Божинов, следващият му отбор трябва да е на Антарктида.

Така че трябва да следим кога пътува за там професор Христо Пимпирев, за да не пропуснем великия сюжет.

Борислав Ненов

About the Author :