86 послания на деца от България събра Читалище „Умение-2003“- Ямбол за опазване на влажните зони

клуб Екология - Камено86 снимки на рисунки и плакати – 86 послания на деца от Ямбол, Елхово, Варна, Берковица, Петрич, Смядово, Етрополе, Камено, София, Велико Търново, с. Стоян Михайловски – общ. Нови пазар,  с. Бояново – община Елхово, с. Роза – община Тунджа, с. Черна – общ. Добричка, с. Драгичево – община Перник, с. Дълбок Извор – общ. Първомай, с. Сборище – община Твърдица. Това е равносметката от конкурса за плакат, който Читалище „Умение-2003“ обяви по повод Световния ден за опазване на влажните зони. Конкурсът се провежда в рамките на проект „Здраве от извора“, който се реализира по програма „Съгради промяна“ на фондация „ЕкоОбщност“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Илия и Васил от Етрополе„Възхитително и много зареждащо е детското въображение. Поставих отметка на произведенията, които ми се видяха отлични: или като послание, или като изобразително изкуство, или като заряд за борба с тези които замърсяват и съсипват природата…“, коментира Павел Антонов, управляващ редактор, BlueLink.net – Мрежата за гражданска активност, който беше и член на журито на конкурса. По същия начин реагираха и останалите двама членове на журито – експертът по опазването на влажните зони Катерина Раковска и илюстраторът Андрей Беленозов – член на сдружение „Млади За Земята“.

Александър МаламовОт самото начало на конкурса по своя инициатива гласуваха и последователите на страницата „Здраве от извора“ във Facebook.

В крайна сметка ето и резултатите:

На първо място е класирано посланието „Без грижа за влажните зони природата ще ни изгони!“ на 12-годишната Елица Светославова Ганева от гр. София. На второ и трето място са класирани посланията на 10-годишната Александра Йорданова Йорданова от  гр.Велико Търново и 14-годишната Илияна Младенова Джонджорова от училище „Св. Климент Охридски” , град Елхово, област Ямбол – Животът на земята е в нашите ръце.

Илияна ДжонджороваПоощрителни награди получават:

Иван Караборунски, 5б клас, СОУ “Хр. Ботев” гр. Камено

Теменужка Ангелова Георгиева – 8г. от ОУ “Христо Ботев“ гр. Етрополе

Марин Василков Цветанов – 8г. от ОУ “Христо Ботев“ гр. Етрополе

Валери Михалев Динков – 9 г. от ОУ “Христо Ботев“ гр. Етрополе

децата от ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” от село Дълбок Извор, община Първомай

Мирена Станимирова Колева, 4 клас, 10 г. клуб “Млад художник” при НЧ “Съгласие 1862” Ямбол

 

Ивета МариноваИван Добрев Добрев и Петя Петрова Чиликова, ученици в 7 клас при “ОУ Св.П. Хилендарски” – с. Роза, община Тунджа

Ивета Маринова Тодорова, 13 г., гр. Смядово

Жулиета Мирославова Костова от 6 клас, 2 ОУ “Христо Смирненски” , гр. Берковица

Александър Хр. Маламов, 8 клас, 2 ОУ “Христо Смирненски” , гр. Берковица, обл.Монтана

Мелис Халимова, Десислава Станкова, Ася Иванова, Зинеб Ахмед, Фатме Маринова, Емре Севгин, Гюрай Бедри, Иван Делянов – ученици в 4 клас в ОУ ” Св. Климент Охридски”, с. Стоян Михайловски, общ. Нови пазар
Мадлен Даниелова Илиева, 8 г.от гр.Ямбол , клуб “Млад художник”, НЧ”Съгласие 1862″

Жулиета КостоваДжоана Мунтер Дахабре, 12 години, гр. Смядово

Невелин Иванов, 13 г., от, СОУ “Хр. Ботев” гр. Камено, общ. Камено, обл. Бургас

Илия Николаев Ракитов и Васил Веселинов Василев – и двамата на 9 г. от ОУ “Христо Ботев“ гр. Етрополе

Емил Цветанов Цветанов – 8г. от ОУ “Христо Ботев“ гр. Етрополе

Виктория Николаева Ракитова – 8г. от от ОУ “Христо Ботев“ гр. Етрополе

Мария-Магдалена Василева Алексиева, 13 г., ОУ “Св. П. Хилендарски”, с. Бояново, община Елхово

Иван КараборунскиДимислава Георгиева, Петко Чаушев, Виктория Боринарова, Ивелина Димитров и Ваня Лазарова от ПГМЕТ “Юрий Гагарин” гр Петрич

4а клас от ОУ “Проф. Нойков” – Ямбол

Клуб “Екология” от СОУ “Хр. Ботев” гр. Камено, обл. Бургас

В момента тече конкурсът за макет от естествени материали на тема „Прости енергийни решения за чиста природа и здраве“. Крайният срок за получаване на творбите на участниците по пощата, чрез Facebook на адрес https://www.facebook.com/Zdraveotizvora или по e-mail: [email protected], е 00.00 часа на 4 март 2016 г.

Емил Цветанов от ЕтрополеТази седмица ще бъде обявен и регламентът на конкурса за рисунка, есе, стихотворение, разказ и фотография на тема „Здраве от извора“, който е посветен на Деня на водата – 22 март.

Наградите от всички конкурси, провеждани в рамките на инициативата „Здраве от извора“ ще бъдат връчени на форум-театър, който ще бъде организиран по повод Деня на Земята – 22 април.

 

Елица ГаневаДжоана Дахабре 2 Джоана Дахабре Виктория Ракитова дело Дълбоки извор 4 Валери Динков Александра Йорданова

About the Author :