8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

660_673cc22d18db05588d3eaab679ad914aДнес, 8 май, е Световен ден на Червения кръст и Червения  полумесец! Темата на Световния ден на Червения кръст/ Червения полумесец тази година „Навсякъде за всички“ – има за цел да покаже силата и постиженията на световната ни мрежа, както и приноса на около 14 милиона доброволци и служители, които работят в полза на уязвимите. Целта тази година е да се разшири информацията за международното червенокръстко движение, да се подобри възприемането на международното червенокръстко движение от обществото, като изтъкнем многообразието на нашата дейност и универсалния ни подход. Ще използваме един обикновен призив за действие чрез най-универсалния символ – усмивката.  Усмивката е универсален израз на щастие, комфорт и задоволство. На лицето на доброволеца – тя означава добре свършена работа. За засегнатите от кризи – неговата усмивка означава готовност за помощ. Силата на този символ ще използваме, за да изтъкнем отдадеността и предаността на служителите и доброволците на Червения кръст и Червения полумесец. Целта е да наблегнем и на начина, по който Движението отговаря на хуманитарните предизвикателства чрез оригинални, иновативни и необичайни подходи. Фокусирайки се върху дейности в полза на обществото, ще споделим положителни истории на промяна и надежда, чрез призива: „Сподели това, което те кара да се усмихваш“.

Международното движение на Червения кръст/Червения полумесец е навсякъде по света за всеки. С неутралност и безпристрастност ние предлагаме надежда и подкрепа. Ние действаме като сила за положителна промяна в общности, където нуждата е най-голяма. Червеният кръст/ Червеният полумесец присъства навсякъде, като осигурява подкрепа на най-уязвимите във всякакъв контекст – от мащабни бедствия, конфликтни ситуации, до отдалечени и трудно достъпни райони, където други организации нямат достъп.

Честит Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец!

Днес ние честваме/празнуваме работата на милиони доброволци от цял свят, които се грижат за опазването на човешкия живот.

About the Author :

Leave a reply