60 годишни декларации подадени в офиса на НАП – Ямбол

NAPНад 50 годишни данъчни декларации подадоха в НАП жители на област Ямбол през първата седмица на новата година. От тях 30 са приети на гише в офиса на приходната администрация, а останалите са подадени онлайн. От НАП Ямбол напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите на физически лица изтича на 30 април 2018. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код – ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31януари 2018 г.

Формулярите за облагане с корпоративни данъци за 2017 г. също са качени на интернет страницата на Агенцията. Срокът за фирмените декларации е 31 март 2018 г. От тази година формулярите за данък печалба на фирмите се подават само онлайн с електронен подпис.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП.

About the Author :