6 медицински служители и 6 учители са сред новозаразените, 102 са хоспитализираните с доказан коронавирус

Ямбол, 26.11.2020 г.

Бум на медицински служители и на учители има сред новозаразените с коронавирус. Сред новите случаи са двама лекари и медицинска сестра от ямболската болница, двама шофьори на линейки и медицинска сестра от Центъра за спешна медицинска помощ в Ямбол.

Сред заразените са и петима учители във Веселиново и един в Бояджик.

Още двама служители на РЗИ – Ямбол са заразени, с положителна проба е и служител от администрацията на болницата, служител на НОИ, охранители, полицай, инкасатори на EVN, работещи в ТЕЦ „Марица изток-2“ и много други.

Ученичка в 10 клас също е с коронавирус и класът й ще бъде поставен под карантина, въпреки въвеждането на дистанционно обучение от понеделник.

Новите положителни проби са толкова много, че здравните инспектори от РЗИ едва успяват да ги проучат, за да им дадат предписания и да карантинират контактните им.

Според Единния информационен регистър новите положителни проби за изминалото денонощие са 93, а диагностицираните – 2058.

Към 15,30 часа в РЗИ бяха регистрирани 2085, с 27 повече. Активните случаи са 1176.

Значително са нараснали за ден хоспитализираните – те вече са 102, докато ден по-рано бяха 83. В последните дни от болницата излизат много положителни проби за коронавирус – 13 днес, 10 вчера, самите медици споделят, че 90 % от PCR-тестовете .

На домашно лечение са 1074 души. Починалите са 67, новите случаи са два – освен 29-годишния мъж, жертва на Ковид 19 стана и един мъж на 72 г. от Тенево.

Излекувани от заразата са 842 души, под карантина с 1337.

About the Author :

Leave a reply