50 години Водноспасителна служба на БЧК

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 10 октомври 2014г. в салона на читалище „Отец Паисий” – град Созопол се състоя Тържествено честване на 50 години от създаването на Водноспасителната служба на БЧК. Покана за участие бе отправена към дългогодишни служители, доброволци и партньори от цялата страна за да отпразнуват заедно годишнината.

Тържествени обръщения към присъстващите отправиха г-жа Василка Каменова – зам.-генерален директор на БЧК и доц. Стоян Андонов – председател на Националната комисия по водно спасяване, представители на държавната и местната власт и партньори на БЧК. Засвидетелствана бе искрена  благодарност за безкористната подкрепа на дейностите, допринесли за развитието и утвърждаването на водното спасяване и за опазване на здравето и живота на гражданите, особено на децата и младежите.

На специална церемония с индивидуални почетни юбилейни плакети бяха отличени най-заслужилите доброволци, деятели и служители с принос в развитието на Водноспасителната служба през годините, като един от  тях бе Огнян Николов-инструктор по водно спасяване към БЧК-Ямбол.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЯмболската червенокръстка организация бе една от петте Областни организации на БЧК, отличена с почетен юбилеен плакет за принос в развитието на водноспасителната дейност. Наградата получи  инж. Митко Филипов-Директор на секретариата на ОС на БЧК-Ямбол. В своето изказване той  благодари искрено за високото отличие и подчерта отговорността и сериозните ангажименти, с които тази наградата ни задължава да продължим да работим за утвърждаването на водещата роля на Водноспасителната служба на БЧК в областта на превенцията на водния травматизъм и подготовката на кадри, обезпечаващи  водноспасителната дейност. В знак на уважение и признанателност от името на БЧК-Ямбол инж. Филипов поднесе картина, нарисувана от известен ямболски художник, изобразяваща една от най-емблематичните за град Ямбол сгради – „Безистена”. След което прочете поздравителен адрес от името на д-р Антоанета Антонова – председател на ОС на БЧК-Ямбол към всички доброволци, деятели и служители, с което  засвидетелства  своята вяра и убеденост в общия успех за осъществяване на основните приоритети в областта на водноспасителната дейност в контекста на  специфичните нужди за намаляване на водния травматизъм.

Тържествената церемония завърши с празничен концерт на композитора Стефан Диомов и неговите млади изпълнители от „Петте сезона”.

                                                                     Добриела Праматарова

About the Author :