49 стажанти имаха възможност да придобият професионален опит в EVN България през лятото на 2017 г.

EVN_stajanti_2017Общо 49 стажанти имаха възможност да придобият професионален опит в EVN България през лятото на 2017 г. Това беше възможно в рамките наежегодната стажантска програма на компанията „Младежи с бъдеще“, която се проведе за 12-та поредна година.

Програмата „Младежи с бъдеще“ дава възможност на младежи от технически и икономически специалности от различни висши учебни заведения да работят в EVN България през летните месеци и да придобият опит за бъдеща професионална реализация. За „Младежи с бъдеще“ 2017 г. през пролетта бяха получени почти 1100 кандидатури.

За трите месеца на програмата – юли, август и септември – стажантите имаха възможност да се запознаят отблизо с дейността на ЕVN България. За това време стажантите участваха активно в процесите, които се извършват в организационните единици на компанията.  Всеки един от тях проведе стажа си под персоналното ръководство и съвети на ментори – експерти от съответната професионална сфера.

Стажантите в  EVN България имаха  възможност да посетят и новата модерна когенерационна централа на EVN Топлофикация в Пловдив.Те се запознаха с начина на функциониране и техническите параметри на модерното съоръжение. В рамките на стажа беше организирана и среща на стажантите с мениджмънта на EVN България, на която младите хора обсъдиха важни за тях професионални теми.

Програмата „Младежи с бъдеще” на EVN България предлага и допълнителни възможности: най-креативните и добре представили се стажанти вече получиха предложения за постоянни позиции в компанията.

Инициативата на ЕVN България „Младежи с бъдеще“ стартира през 2006 година. За положителните резултати на програмата свидетелства засиленият интерес към нея: в периода 2006 – 2017 г. в нея са участвали 413 студенти, а общият брой на кандидатите е над 5600. Чрез програмата „Младежи с бъдеще“ EVN България отваря врати за млади, образовани и амбициозни студенти, които искат да се запознаят на практика с бизнеса, технологиите и иновациите в един международен енергиен концерн. На успешно представилите се дружеството предлага възможност за удължаване на стажа или постоянна заетост.

About the Author :