Павката постигна трета победа поред с Лил

Pavel-Marinov-2013Израсналият в ямболската баскетболна школа Павел Маринов продължава със силните си мачове за „Лил”, а тимът постигна трета поредна победа във Франция, след като се наложи със 73-68 над „Поатие”  в мач от 32-ия кръг на ПРО Б. След успеха „Лил” е на четвърто място във временното класиране с 19 победи и 13 загуби.

 За 26 минути на игрището, лекото крило от Ямбол постигна 14 точки, 3 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки.

На 12 май (петък)” Лил” ще играе срещу „Руан”.

Специално за „Делник” Павката разказа някои неща за новия си клуб във Франция. Отборът на Лил бил съставен предимно от млади баскетболисти, имало и двама по-опитни. До контракта по това време на сезона, се стигнало поради това, че двама основни състезатели на Лил са контузени, и то тежко, преминали са през операции.

Единият от играчите, които са извън терена по здравословни причини, бил американец, другият е местен баскетболист. Треньор на Маринов във френския клуб е Нено Астерич. Павел има сведения, че той е бил добър състезател, но поне по време на разговора ни преди няколко дни, не знаеше повече подробности за Астерич. Като треньор, Павел бе категоричен в това, бил много добър, разбирал играта далеч повече от някои треньори, под чието ръководство е играл през вече дългата си кариера
Бившият национал на България и възлов играч на „Ямбол” за спечелването на бронзовите медали преди няколко сезона е без семейството си в родината на Мишел Платини. „Няма смисъл за месец и половина да се преселваме цялата фамилия”, каза още Павел Маринов. Живеел доста по-скромно във Франция, макар че заплащането му било сериозно, дори и за държава като Франция. Пътят на крилото е от дома му до залата и магазина, той се занимава с готвенето, за да минава по-леко времето. Говори често и дълго със семейството си, както и с приятели.

Типичен живот на спортист, който отива в чужбина, за да изкара повече пари.

 

About the Author :

Leave a reply