43 от потребителите на Дом стари хора в Ямбол са с положителни PCR-тестове

Ямбол, 20.11.2020 г.

43 от потребителите на Дом стари хора в Ямбол са с положителни PCR-тестове, съобщи директорът Петя Панайотова. Тя уточни, че няма промяна в състоянието им, повечето са безсимптомни, 30 са на антибиотична терапия с оплаквания за отпадналост и безапетитие. Припомняме, че при изследването на всички 170 потребители с антиген тестове 68 бяха с положителен резултат. Вчера на всички бяха направени и PCR-тестове. От персонала е изследван само огняря и той е с отрицателен тест. Две възрастни жени, които са дали положителен антиген тест, още от сряда вечерта са настанени в ямболската болница, защото имат обострени придружаващи заболявания.

Директорът на Дома е издал заповед всички потребители да си стоят по стаите и да не се събират. Храната им също се доставя в стаите.

Само 3-4 от домувщите, които са се завърнали от отпуска и са с отрицателни проби, са поискали да се върнат по домовете си, останалите остават в Дома.

От община Ямбол са уверили директора на Дома, че при нужда две медицински сестри са изявили желание да им помогнат в обслужването на потребителите.

About the Author :

Leave a reply