42-ри механизиран батальон – Ямбол – с участие в общоградската тържествена празнична проява по случай 22 септември

Pozdrav_22_septЛичен състав на 42-ри механизиран батальон – Ямбол ше вземе участие в честването на  110 години от обявяването на Независимостта на България, което ще се проведе в празничния 22 септември, пред Музея на бойната слава в областния град.

Още в 10.00 часа, в района на музея военнослужещите ще изложат на статичен показ основни образци на въоръжение и техника в Българката армия, като до обедните часове гражданите и гостите на празника ще  имат възможността да разгледат и постоянните експозизии, свързани със славното минало на армията ни.

Празничната програма включва изпълнения на Духов оркестър Ямбол, след което военнослужещ от батальона ще издигне националното знаме, като след ритуала по издигане на знамето, се очаква освен тържественото слово на кмета на града, така и последващо представяне на документален филм за обявяването на Независимостта на България.

В родолюбивата проява ще вземат участие и военнослужещи на 20-ти самоходен артилерийски дивизион, също от състава на Втора механизирана бригада.

About the Author :