42-ри механизиран батальон – Ямбол: Стани един от нас

plakat_201815 са вакантните длъжности за войници в 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, обявени със заповедта на министъра на отбраната на Република България – информира командирът на батальона подполковник Ивайло Иванов. „По-малко от две седмици остават до крайния срок за подаване на документи и все още желаещите разполагат с време за тази стъпка към възможността, да станат един от Нас.”  –  съобщава още подполковник Иванов, днес, 19.01.2018г.

Обявените вакантни длъжности за  военно формирование 52590 – Ямбол са 3 за „Помощник-гранатометчик, 8 за „Номер от разчет на самоходна минохвъргачка”, 2 за „Пълнач в разчет на зенитна установка”  и 2 вакантни длъжности за „Поставач в разчет на зенитна установка”. Документите се подават във Военно окръжие – Ямбол до 2 февруари, където може да се получи и повече информация за приема и условията за кандидатстване.

Последно, през март миналата година, в  редиците на воините от 42-ри механизиран батальон – Ямбол се вляха нови 25–ма, след като от 2014-та съставът не беше попълван. „За командването и личния състав е от голямо значение тази възможност за младите приятели на армията, да изберат службата, която с решителност и чест да носят. – посочва още подполковник Иванов.

***

42-ри механизиран батальон – Ямбол изпълнява поставените задачи и заема своето достойно място във Втора механизирана бригада, от състава на която е военното формирование. 

В последните три години постиженията на батальона са свързани с успешната подготовка на състава и сертификацията на 6-та бойна батальонна група и механизираната рота от състава на Многонационалната бойна група „HELBROC – BG”, с подготовката и осигуряването на състава на два контингента в Афганистан, с постигнатото в рамките на участия в съвместни подготовки с международно участие, при изпълнение задачите в пограничния район и при изпълнение мисията на батальона за поддържане и развитие способностите на четирите формирования за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия.

През миналата година, личен състав на батальона зае редица призови места в бригадата на проведените шампионати по военен трибой и волейбол.

В професионалната надпревара, през октомври, на разчетите между 2 механизирана бригада и 61 Стрямска механизирана бригада, Разчетът „Зу-23-2” на батальона се класира на първо място. Постижението „Най-добър разчет” в съревнованието по тактико-специална подготовка беше поредният повод за гордост на артилерийските подразделения на 42 механизиран батальон.  

 

 

About the Author :