42-ри механизиран батальон – Ямбол почете паметта на загинали български военнослужещи

1Началникът на щаба на 42-ри механизиран батальон – Ямбол майор Божидар Божилов и почетен караул от военнослужещи на батальона, с началник на караула капитан Станимир Димитров – военен комендант на Авиобаза Безмер, участваха в тържествения ритуал – панихида Архангелова задушница, коѝто се състоя днес, 3 ноември, пред параклиса в гробищния парк в град Ямбол.

Заупокойната служба – панихида отслужи архимандрид Димитрий, в съслужение със свещенослужители от Ямболска духовна околия, а Ямболският Духов оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862“ допълни тържествената атмосфера на възпоменателния ритуал.

2В памет на загиналите български воини, с едноминутно мълчание своята почит отдадоха и представителите на местните военно-патриотични организации, директорът на Музея на бойната слава в Ямбол, както и жители на областния град.

Ритуалът се провежда от 1924 г. Традицията е прекъсната през 1946 г. Възстановена е през 1992 г. от Министерството на отбраната и Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

 

 

 

2_0 3 4 5

About the Author :

Leave a reply