4 „Защо“ – д-р Райно Георгиев: „БСП за България“ е сигурният остров в промяната

На 36 г., завършил „Медицина“, над 10 години е лекар в Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол. Зам.-председател на БСП – град Ямбол. Областен председател на Младежкото обединение на БСП. Общински съветник в Ямбол. Семеен с едно дете.

-Защо участвате в предизборната надпревара в листата на „БСП за България“?

-Защото от години се занимавам с обществена работа, която наред с професионалната ми реализация като лекар ми носи удовлетворение. Защото не мога да предам доверието на хората, които са ме номинирали, на моите другари и на моите съмишленици.

Защото съм млад човек, имам идеи както за младите хора, така и за промяна в модела на здравеопазване в област Ямбол и в цялата държава и мисля, че мога да бъда полезен в Народното събрание. Това е и моята кауза.

-Защо вярвате, че  „БСП за България“ предлага най-добрите решения в сферата на здравеопазването?

-Член съм на БСП от 15 години, а през последните няколко години наблюдавам как на местно и национално ниво партията се подготвя за управление на държавата, отчитайки сериозните проблеми, натрупани през последните 10 г. Готови сме с реални, добре разчетени програми. Ние ще настояваме за няколко ключови промени, за да се подобри здравеопазването:

Премахване на статута на търговски дружества за болниците;

Въвеждане на „защитено лечебно заведение“ в отдалечените райони;

Намаляване на ДДС върху лекарства и медицински изделия на 9%;

Безплатни лекарства за децата;

Електронно здравно досие. Моята лична кауза е мобилни аптеки по селата, за да облекчим максимално хората в малките населени места.

-Защо гражданите на Ямболска област да гласуват за „БСП за България“?

-През последните години като опозиция в Народното събрание БСП първа показа дефектите на управлението на ГЕРБ и на Бойко Борисов. В 45-то Народно събрание тя доказа, че е най-предвидимата, най-сигурната и най-разумната партия, която не се отказва от своите ангажименти, не иска просто да се хареса, а търси реално решаване на проблемите. Считаме, че в промяната, която започна с предходните избори и със сигурност е необратима, е необходимо да има един стабилен участник, предвидим и сигурен. Този сигурен остров в политиката е БСП. Затова и нашият слогън е сигурност в промяната. Да, ние сме за промяна, но нека тя да е сигурна, разумна, мъдра, с перспектива не просто в рамките на следващите две-три години, а с перспектива десетилетия напред.

-Защо да изберат вас за техен народен представител?

-Вярвам в своите сили, вярвам в своята отговорност, досега не съм се отметнал от дадена дума, не съм се отметнал от поет ангажимент. Ако хората ми гласуват доверие, могат да са сигурни, че ще изпълня поетите ангажименти. Познавам проблемите на Ямбол и имам идеи за тяхното решаване. Ако бъда избран за народен представител, през следващите 4 години ще се срещам всяка седмица с жители на област Ямбол и ще насоча усилията си за решаване проблемите на нашия регион.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply