4 години затвор за елховлия, убил колегата си в Израел

sadВърховният касационен съд  потвърди Решение на Апелативен съд Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда на Окръжен съд-Ямбол и определи окончателно наказание  от 4 години „лишаване от свобода“ на Петър Димитров Димитров  за причинена смърт на мъж по непредпазливост, вследствие на причинена умишлено тежка телесна повреда – престъпление по чл. 124,ал.1,пр1, вр. чл.128, ал2, предл. последно, вр. ал.1 от НК. Присъдата трябва да бъде изтърпяна при първоначален „общ“ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Според съдебния акт, Петров  трябва да заплати на роднините на починалия общо обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева.

На 20.07.2012г. в района на град Ришон ле Цион в държавата Израел, осъденият Димитров нанесъл умишлено тежка телесна повреда (вътречерепен кръвоизлив)на Атанас Пашов, след удар със стол в главата. Роденият през 1963г. в Благоевград  Пашов е починал седем дни след получената травма.

Фаталният удар със стол е дошъл след спор и сбиване между роденият в Елхово 48-годишен Димитров и починалия.Трагедията се е разиграла във фургон, в който живеели строителни работници.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

                                                      Пресцентър при Апелативна прокуратура – Бургас

About the Author :