Община “Тунджа” очертава възможностите за развитие на бизнес форум

DSC08887На 15 април 2016 година, за 12-ти пореден път се проведе традиционният бизнес форум на общината. Събитието е част от празничните прояви, посветени на Деня на Община Тунджа – 22 април.

Форумът тази година протече под мотото „Създаване на микро и малки предприятия за преработка на селскостопанска продукция“.

DSC08899На събитието присъстваха народният представител Кирчо Карагьозов, кметът на общината Георги Стоянов Георгиев, председателят на общински съвет „Тунджа“ Георги Петров Георгиев, изпълнителният директор на РАО „Тракия“ – професор Иван Върляков, заместник-областният управител на област Ямбол – Иван Йоргов, заместник-кметовете Георги Чалъков, Станчо Ставрев и Ели Василева, представители на бизнеса, земеделски производители, общински съветници, представители на общинската администрация и неправителствения сектор.

DSC08896Кметът Георгиев приветства участниците във форума, подчертавайки, че общината е била винаги иновативна и отворена за сътрудничество, пожела спорна работа и ползотворни дискусии.

Приветствие към всички присъстващи, поднесе и народният представител Кирчо Карагьозов.

Професор Върляков представи възможностите за развитие на земеделието през новия програмен период 2014 – 2020 и перспективите за производството на биологични продукти.

DSC08890Георги Митев представи мерките за финансиране на бизнеса на територията на Община „Тунджа” чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие.

На форума беше подробно разгледана и възможността за подобряване сигурността на територията на Община „Тунджа” и създаване на ситуационен център и ползите от него.

DSC08907 DSC08910

About the Author :