Цветанов освободи кмета на Елхово, имал важен мач

Петър Киров ЕлховоКметът на община Елхово от ГЕРБ Петър Киров бе официално освободен от срещата на втория човек в партията Цветанов, от присъствие на областното събрание на герберите, провело се в неделя в Ямбол. Цветан Цветанов съобщи, че кметът на приграничната община имал важен футболен мач, който бил навързан с празника на града.

Футболен двубой действително имаше в Елхово, в него обаче се срещнаха ветераните на местния клуб, носещ преди време името „Стефан Караджа”, и „Ботев”/Пловдив/, който пък в златното си време бе известен като „Тракия” /Пловдив/.

На терена в Елхово се появиха легенди на „канарчетата” като халфовете Марин Бакалов и Георги Георгиев, който бе част от националния тим през 1994 г. на световното в САЩ, въпреки че не влезе нито за минута в игра, а и Запрян Раков, също включван в държавния ни отбор като централен бранител. Сред жълто-черните от стадион „Христо Ботев”, които победиха с 1:2 в Елхово в неделя, бе и вратарят Димитър Вичев, както и левият бранител Иван Кочев.

Попадението за домакините-ветерани от Елхово вкара таранът Димитър Иванов, който е родом от там, а направи кариера като нападател на ЦСКА, игра и в чужбина. Иванов е сред най-мразените от левскарите футболисти на армейците, тъй като именно той вкара най-бързия гол в историята на двубоите между грандовете, като топката тогава се оплете в мрежата още в първата минута.

В късните си години Димитър Иванов бе футболист и на Ямбол, и на Болярово, игра и за родния Елхово, на който в неделя бе и капитан.

Кметът на общината Петър Киров, който спечели трети мандат през миналата есен, се отчете пред Цветанов, преди да почне официалната среща в залата на община Ямбол, така че получи нужните инструкции. Той обаче не само присъствал на мача между ветераните на Елхово и „Ботев”/Пловдив/, а и влязъл да порита през второто полувреме.

About the Author :