26 септември – Европейски ден без жертви на пътя

1В месеца на пътната безопасност и първа помощ, в рамките на Националната кампания „Заедно можем повече!“ и по повод отбелязването на 26 септември 2019г. – Европейски ден без жертви на пътя, Ямболската червенокръстка организация организира урок по пътна безопасност и първа помощ за деца на възраст 4-6 години от Целодневна детска градина „Радост“ в с. Бояджик, община Тунджа.

Инициативата е част от дейностите, посветени на превенцията на пътния травматизъм, като сме се фокусирали върху опазването и съхраняването живота и здравето на най-малките членове на нашето общество – децата.

Специалистът по първа помощ в БЧК – Ямбол с помощта на учителите запозна децата с основните правила за безопасно движение на пешеходците, велосипедистите и елементарни способи по оказване на първа помощ при травми, причинени от пътен инцидент. С много желание, старателност и ентусиазъм, децата повтаряха всяка стъпка от алгоритъма на действията по оказване на първа помощ при различни наранявания.

В края на урока децата обещаха да спазват всички правила за безопасност на движението, винаги да помагат на дете, което се е наранило и пожелаха представители на БЧК – Ямбол отново да ги посетят за да научат още много интересни и полезни неща.

2 3 4 5

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ                                          

 

About the Author :

Leave a reply