Започва конкурса за детска рисунка на тема „Коледа“

konkurs koledaОбщина Ямбол обяви традиционния конкурс за детска рисунка – „Коледа”, който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот”. В него могат да участват деца от ямболските детски и учебни заведения на възраст от пет години до 8-ми клас. Авторите задължително посочват трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат, телефон за контакт. Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи.

Първа група – деца от подготвителни групи – 5 – 6 годишни; втора група – от І клас до ІV клас; трета група – от V клас до VІІІ клас.

Първата награда в трите възрастови групи е по 50 лева. В допълнение, класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол.

Като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел, на цена от 1 лев, ще бъдат отпечатани десет номинирани рисунки, както следва – две от първа възрастова група и по четири от втора и трета възрастова група. Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол 2015 г.

Крайният срок за представяне на рисунките е 13 ноември 2015 година, вкл., на адрес: 8600 Ямбол, ул. „Георги Раковски” 7, Общинска администрация – стая 221 – за конкурса „Коледа”.

Вече осма поредна година с кампанията на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот” се набират средства за лечение на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

И този път основната инициатива за набиране на средства ще бъде разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини.

Освен, че дарява надежда на нуждаещите се, кампанията приобщава хиляди ямболлии към една благородна кауза и се утвърди като истинско общоградско събитие.

 

About the Author :