БСП планира създаване на солидарен фонд за скъпоструващи лечения

lekariСвоята подкрепа за кандидата за кмет на Ямбол инж. Мариета Сивкова и кандидатите за общински съветници от листата на Българската социалистическа партия даде д-р Емил Райнов, народен представител от БСП –лява България и зам.-председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание. На среща-разговор с медицинските специалисти от Ямбол инж. Сивкова представи приоритетите от програмата за управление. „Нашата програма е съобразена с левите стандарти. Хората и решаването на  техните проблеми, подобряването на живота им е наш основен ангажимент. Знаем, че здравеопазването е национална политика , но кметът и общинския съвет също могат да разработват и реализират политика  в областта на здравеопазването. Ние ще създадем солидарен фонд за подпомагане на скъпоструващи лечения, защото е обидно да виждаме как наши съграждани просят за здравето на техен близък. Лично аз, като кмет на община Ямбол, ще дарявам половината от заплатата си в този солидарен фонд. Сигурна съм, че и много от моите колеги общински съветници също ще бъдат съпричастни, заяви Мариета Сивкова.

lekari1В нашия град ще изградим общински хоспис за медико-социални грижи. Подобни хосписи тепърва ще навлизат в България и Ямбол ще бъде един от малкото градове с такава медико-социална услуга. Знаем, че проблемът с младите лекари в града е много сериозен и ако не се вземат бързи решения, ямболската болница може да остане без важни отделения. Нашата идея е с решение на общинския съвет  да се  подпомагат младите лекари , като им предоставяме общински жилища. – каза още кандидатът за кмет инж. Сивкова

lekari2Д-р Емил Райнов поздрави кандидата за кмет на Ямбол инж. Сивкова и двамата лекари, кандидати за общински съветници в листата на БСП – д-р Райно Георгиев и д-р Антоанета Антонова , като има пожела успех и сигурна победа .

Срещата с медицински специалисти продължи с интересна дискусия и обсъждане на сериозни пропуски в новоприетите закони.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

                                                                                    Общински предизборен щаб

About the Author :