Звънецът пак звъни!

DSC05529Повече от 1180 са учениците в община Стралджа тази година. В четирите учебни заведения са обособени 58 паралелки. В детските градини и подготвителните групи  децата наброяват над 420, разпределени в 18 групи.

С усмивки, с балони, с цветя, с настроение и с готовност за овладяване на знанията в СОУ “П.Яворов”  560 ученици пристигнаха за първия учебен ден. От общо 27 паралелки 3 са на първокласниците , които тази година са 72. Валентина Маринова, директор на училището, сърдечно поздрави всички участници в тържеството. На красивото събитие очакван гост беше кметът на общината Митко Андонов, който топло приветства учители, ученици и родители.

DSC05540“Учете се, млади приятели, защото знаещият човек има своите ценности, следва своите добродетели и нищо и никой не е в състояние да го отклони от тях. Знаещият човек е достоен човек! Умее да управлява живота си! Помнете това!” обърна се той към учениците. И добави специално поздравление към най-малките да бъдат смели и уверени, да бъдат здрави и упорити в овладяване на знанието. Много приятен момент беше участието на първолаците със свои стихове и обещания. В небето полетяха бели, зелени и червени балони. Лично г-н Андонов беше помолен да удари първия звънец и даде старт на новата учебна година. Оживиха се класните стаи. Учителите на първокласниците застанаха пред своите възпитаници, за да ги приветстват, да им дадат първият урок и куражът, че заедно ще преминат в най-интересния свят на знанието. Кметът на общината г-н Андонов спази традицията и подари на всяко дете книжка с приказки и послание.

DSC05539Тържествено и с много емоции новата учебна година стартира и в останалите училища на общината. Гост на празника в ОУ ”Св. Св.Кирил и Методий” Стралджа беше Иван Иванов, зам.-кмет.  „На добър час и успехи в учението!” пожела  Иван Георгиев, зам.-кмет ,  на всички участници в тържеството в  ОУ ”Св. Св.Кирил и Методий” Зимница.  В ОУ ”Хр.Ботев” Войника Мария Толева, зам.-кмет, поднесе приветствие от името на кмета Митко Андонов.

DSC05558Във всички детски градини на общината колективите  дадоха старт на новата учебна година с  мили празници в които увлякоха деца от всички групи.

DSC05562Да е спорна и добра новата учебна година. На добър час!

About the Author :