22 деца от Хаджи Димитрово са в болницата с хранително отравяне

Ямбол, 19.11.2019 г.

22 деца с хранително отравяне са приети в инфекциозното отделение на ямболската болница, съобщи btv. Последните деца са докарани с линейки малко преди полунощ – всички с едни и същи симптоми на хранително отравяне. Те са от село Хаджи Димитрово, но учат в съседното село Дражево и са обядвали в училищния стол храна, доставена на кетъринг от фирма, която снабдява всички училища в община Тунджа. Почувствали са се зле, когато са се прибрали вкъщи.

Всички деца тази сутрин са в стабилно общо състояние и много бързо са се подобрили. Началото на симптомите са започнали около 17 часа вчера. Първите деца са постъпили в спешното отделение около 19 часа. Именно тези първи 4-5 деца са били с по-тежки симптоми – повръщане, болки в корема – това е клинична картина на хранително отравяне, каза д-р Валентин Вълчев от ямболската болница.

Храната се доставя от общината, на кетъринг и тази храна консумират всички ученици в община Тунджа – това са общо 1300 деца. Нямам логично обяснение как може да се получи хранително отравяне само за тези деца от всичките 130, които учат в Дражево и всички те да са от Хаджи Димитрово, заяви кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

По-късно днес се очаква да станат ясни резултатите от проверката на здравните власти, която трябва да установи кой е източникът на хранителното отравяне.

About the Author :

1 Comment to “22 деца от Хаджи Димитрово са в болницата с хранително отравяне”

Leave a reply