210-сантиметров стана топ стрелец за „Ямбол” срещу „Берое”

IMG_5141Дългогодишният национален център Николай Върбанов завърши контролния мач на „Ямбол” срещу „Берое”, изиграна в петък, като топ реализатор на отбора. 32-годишният гигант, роден в Лясковец, и преминал през съставите на „Левски”, „Лукойл-Академик”, „Ямбол”, „Калев – Талин” и „Балкан” вкара на старозагорци 21 точки.

Върбанов на два пъти е обличал екипа на „Ямбол”, при първото му идване в зала „Диана” той бе с огромен принос за спечелването на бронзовите медали от шампионата. Изключително силната му игра тогава привлече вниманието на ръководството на естонския клуб „Калев-Талин”, където обаче нещата не тръгнаха така, както се искаше на Върбанов и на почитателите му. Миналия сезон той отново бе с жълто-синия екип на „Ямбол”, като бе сред най-силните козове на треньора Петър Петров.

Сега, под ръководството на привлеклия го навремето Иван Чолаков, центърът започна силно в контролните двубои. На публиката в зала „Диана” веднага направи впечатление, че 210 сантиметровият баскетболист е свалил поне десетина килограма и отново се придвижва с лекота по терена. В петък, 22 септември, Николай Върбанов спечели спора с центъра на „Берое” Адам Кемп, което е признак на класа.

В редиците на „Ямбол” с 12 точки завърши американският гард Алън Арнет, с по 8 точки приключиха Говедаров и Стоян Петков, Андрей Иванов вкара 6 точки, Евгени Иванов 5, Брайкус Перин вкара 3, а Стойо Чолаков завърши с 2 точки. В игра влязоха още Стилиян Иванов и Росен Иванов.Участие в мача не взеха Мартин Чавдаров и Илия Стефанов.

About the Author :