Първа копка на проект за над 2 млн. лв. в Стралджа

DSC05209Кметът на общината Митко Андонов даде ход на поредния мащабен проект, който ще се изпълнява в Стралджа. Изграждането на пункт за управление на животински отпадъци е на стойност 2 069 217 лв. със срок за финализиране – 15 септември т.г. На първата копка присъстваха  Илиян Димитров, представител на  Разплащателна агенция – Ямбол, Антоанета Тодорова управител на фирма „Контрол инженеринг” АД София  строителен надзор ,  инж. Николай Георгиев управител на фирма „АВС –Инженеринг- Н” ООД Ямбол, изпълнител на строителството. Проектанти на обекта са „Проинвест” ЕООД – Хасково,   фирма „ДЗЗД Съгласие 2015”, изпълнител за доставка на специализирани транспортни средства.

DSC05210Преди да разбие шампанското в кофата на багера г-н Андонов изрази увереността си, че фирмата изпълнител на строителните работи ще  изпълни качествено и в срок всички дейности. Той припомни, че проектът е единствен за Югоизточен регион  с грижа за събиране и безопасно съхраняване на животинските отпадъци и трупове. Пункта за управление на животински отпадъци ще бъде разположен в района срещу Южен парк на площ  около 4 дка, тук ще се замразяват и временно ще се съхраняват   замразените и  опаковани отпадъци, които по-късно ще  се експедират до екарисаж с помощта на специализирани камиони.

DSC05212Проектът „Пункт за управление на животински отпадъци, община Стралджа,  област Ямбол” е по мярка 321 „ Основни услуги за населението и икономиката в селските райони „ от ПРСР 2007-2013 г.

DSC05213 DSC05215

About the Author :