20 лева е средната юлска сметка за природен газ

syxw13jxДва пъти по-високи юлски сметки за готвене и топла вода щяха да получат домакинствата, които използват природен газ, ако бяха заложили на ток. Средната месечна сметка за синьо гориво в битовия сектор за миналия месец е 20 лева.

Най-много са битовите клиенти на „Овергаз Мрежи“ в двустайни и тристайни апартаменти. Те са платили средно по 19 лева за природен газ за юли. Месечните им сметки обаче щяха да набъбнат двойно, ако бяха използвали електроенергия.

Газифицираните домакинства в домове от 150 до 200 квадрата са спестили средно по 27 лева, като са избрали природен газ. Юлската им сметка за готвене на ток и подгряване на вода с бойлер щеше да излезе 53 лева.

Потенциалните клиенти могат да се възползват от новите условия по програмата „DESIREE Gas“, която осигурява безвъзмездна финансова помощ до 30 % от разходите за газификация на жилището и 100% от цената за присъединяване. Програмата стимулира развитието на битовата газификация у нас, като осигурява част от необходимото финансиране, за да се заменят нискоефективните енергоизточници с природен газ.

About the Author :

Leave a reply