20 години от създаването на Областната администрация

DSC_2508На днешната дата – 1 февруари 2019 г., преди 20 години е създадена и започва да работи Областна администрация Ямбол.

За пръв областен управител на област Ямбол, от управляващите тогава СДС, е назначен Рупен Манавян. До тогава Манавян е заместник-областен управител на Бургас. Той остава на поста областен управител до 6 април 2000 година.

Правителството на Иван Костов прави новото административно и териториално деление и създава 28 области. Новото деление с новите граници на административните центрове е утвърдено с Указ №1 на президента от 5.01.1999 г. От 1 февруари започват структуриране и работа Областните администрации. С Постановление на МС е определена структурата и числеността на областната администрация на Ямбол.

Областните управители назначавани за такива с решение на Министерски съвет от тогава до сега са Рупен Манавян, Николай Николов, Минчо Спасов и Надя Данкинова. По време на тройната коалиция на поста областен се сменят трима – Васил Петров, Йордан Коев и Николай Пенев. В първото правителство на ГЕРБ областен управител на област Ямбол става Таня Димитрова. Още преди края на мандата на поста я сменя Димитър Иванов, който работи като областен управител и в следващите две правителства на премиера Бойко Борисов. За кратко по време на служебното правителство на Огнян Герджиков за областен е назначен Георги Чалъков.

Днес областният управител на област Ямбол Димитър Иванов честити годишнината на всички бивши и настоящи служители на ОА Ямбол и пожелава на администрацията да става все по-професионална и уверена в своите действия, да бъде модерна и отговаряща на търсенията на обществото, да следва програмата и ангажиментите на Правителството, в полза на хората.

About the Author :

1 Comment to “20 години от създаването на Областната администрация”
  • Георги Димчев Димчев
    November 12, 2020 - Reply

    Бях уверен ГЕРБ,но един служител като пуяк и некултурен играч с държането си(тъпашко),ме отврати,и ще загубите много гласове.Единият съм аз.Имам нямам много последователи.Сигурно и те ще се откажат от ГЕРБ.Тоя гамени няма ма място в Ямбол,не в областната управа и да обира всички държавни поръчки.Много съжалявам.Може би сме се виждали в с Скалица.На празника на виното.Свирих на самодейният състав(певческата женска група)Много съжалявам,но до днес бях с вашата партия.

Leave a reply