20 години затвор за син, убил баща си, като го залял с бензин и го запалил

sadАпелативен съд- Бургас потвърди осъдителна присъда на Окръжен съд- Ямбол  и  определи наказание   20 години  „лишаване от свобода“ на  Любомир Киров. Той е признат за виновен в това, че на 20.03.2015г., около 22,00 часа, в село  Джинот, обл. Ямбол, по особено мъчителен начин  за убития  и с особена жестокост, умишлено е умъртвил баща си- Любомир Георгиев, като залял със запалителна течност тялото му и го запалил– престъпление по чл.116,ал.1,т.3,пр.1, т.6, пр. 2 и пр.3, вр. с чл.115 и вр. с чл. 54 от НК.

Определеното от съда наказание трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Любомир Киров  живеел заедно с родителите си в двуетажна къща намираща се в с. Джинот, обл. Ямбол. Подсъдимият Киров боледувал от остеонекроза (аваскуларнанекроза на главите на двете бедрени кости), която е в напреднал стадий.

Отношенията между баща и син  не били добри, като периодично между двамата възниквали конфликти. Киров не работел и ежедневно употребявал алкохол. Той смятал, че баща му не му осигурявал средства за извършване на операция.

На 20.03.2015 г. между 11.00 и 17.00 часа, Киров отново употребил алкохол в дома си. Около 21.00 часа отишъл в питейно заведение, където продължил да пие. В последствие се върнал в дома си,  където започнал да хвърля вещи и да обижда баща си. Около 22,00 часа Киров отишъл при баща си и залял тялото му в зоната на гърдите и кръста, взел запалка и запалил залетия бензин. Пламъците веднага обхванали тялото на Георгиев, който загинал в мъки. В последствие пожарът се разраснал и обхванал цялата къща.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Пресцентър при Апелативна прокуратура – Бургас

About the Author :