Обмяна на социален опит

20150611_102553Координатори по проект ”Развитие на системата за планиране  и предоставяне на социални услуги на регионално равнище” от  Югоизточен район и област Кърджали посетиха община Стралджа, за да се запознаят отблизо с дейността на ДВУИ Маленово и социалните центрове в Стралджа. В Маленово гостите бяха посрещнати от Мария Толева, зам.кмет, Недялка Димитрова, нач. отдел „Образование и социални дейности” и Фани Михайлова, директор на социалното заведение, за да  последват интересни минути по разглеждане на Дома, запознаване с работата на екипа по обслужване на потребителите, въведените добри практики.

DSC00199Представителите на областни социални служби в Ямбол и Сливен, Стара Загора , Бургас и Кърджали не пестиха  похвалите си, не криеха , че видимо са изненадани от високото ниво на социални услуги в общината. Това се потвърди и при посещението в Центъра за обществена подкрепа и Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

 

DSC00186Кметът на общината Митко Андонов също се срещна с гостите, пожела сам да им покаже  базата по изпълнение на проекта  „ С отговорност и грижа  за децата от 0 до 7 години от община Стралджа”, където разговорът  обхвана доста по-широки теми за работата с децата и родителите, за социалното включване, за необходимостта от продължение на подобни проекти, които дават своето отражение както за възпитанието на децата, така и за родителите.

Социалните координатори  задаваха въпроси, интересуваха се подробно за всички аспекти в работата  по изпълнение социалната политика на общината, настояваха за още по-близки контакти за обмяна на опит. Като добри домакини  стралджанци поканиха гостите да разгледат и Историческия музей.

DSC00211След лекцията на директора  Снежана Вълкова, в която поднесе не малко интересни факти  от различни исторически периоди на града ,  всички  изразиха мнението, че Стралджа и общината имат предпоставки за развитие на различни видове туризъм, че селището има създаден свой ритъм на живот, че постиженията са реални и  се надграждат с годините.

About the Author :