Дързост в мечтите!

DSC04230Абитуриентите от СОУ “П. Яворов” казаха “Сбогом!” на родното училище. На тържествената церемония 21 момчета и момичета от випуск 2015 бяха топло приветствани от директора Валентина Маринова, която им пожела  здраве и много дързост в постигане на мечтите. Гостът Митко Андонов, кмет на общината, поздрави зрелостниците, припомняйки, че ако преди 12 г. те прекрачваха за първи път прага на училището, той за пръв път пое ръководството на общината. “Заедно извървяхме своя път на прогрес и развитие, заедно препускахме по житейския друм, рисувахме дните си, ратувахме за по-доброто “утре”. Днес е време за събиране на плодовете от този 12-годишен труд. И ако се чувстваме щастливи и горди, то това означава, че имаме своите постижения!”, каза той. Г-н Андонов изрази увереността си, че всеки от завършващите ще намери своята вярна посока, посъветва ги да не се плашат от трудности, да вървят смело напред, да вярват в силите и възможностите си и непременно да съхранят любовта към родния край. Всички получиха   подарък от г-н Андонов – книги  за историята на България и на Стралджа   с  посланието „Помнете и обичайте!”

DSC04233За отличен успех и постигнати награди от различни състезания Светла Гашева и Силвия Йорданова бяха щастливките, които получиха парична награда, осигурена от народния представител Атанас Мерджанов. Много емоционално прозвучаха прощалните думи от випуска произнесени от Силвия и Марина. В тях имаше гореща благодарност към учителите и специално към класния ръководител Бинка Караколева, имаше признание и за подкрепата на родителите, имаше уверения, че възпитаниците на СОУ “П. Яворов” ще бъдат достойни граждани на България.

DSC04244Дойде ред и на последния звънец, на прощаването с учителите. Имаше усмивки и сълзи, имаше радост и мъка, имаше обещания и надежди. Довиждане ,момчета и момичета! На добър път! Бъдещето е само на един миг разстояние от вас!

 

DSC04248 DSC04273 DSC04272

About the Author :