180 км пеша през цяла Странджа за 24 часа, стартът е от Елхово

34505724_2449532455060791_7805335365140611072_oНа 5 юни Владимир Димитров – председател на сдружение „Зелена Странджа“ и създател на многодневния пешеходен и велосипеден маршрут „Тур Странджа“, ще направи опит да го измине в рамките на едно денонощие.

Целта е Странджа да бъде представена като леснодостъпна дестинация за пешеходен и вело туризъм.

Стартът ще бъде на река Тунджа в град Елхово в 20.00 часа, а финалът – на пристанището в град Ахтопол. Трасето преминава през селата Маломирово, Раздел, Лалково, Ситово, Шарково, Воден, Горска Поляна, Момина Църква, Факия, Голямо Буково, Близнак, Евренозово, Звездец, Кости и Бродилово. Движението на Владимир Димитров по маршрута ще може да бъде следено в реално време с помощта на GPS предавател през сайта на „Тур Странджа“ – www.tourstrandja.bg.

„Тур Странджа“ е многодневен маршрут през цялата територия на българската част от Странджа планина, предназначен за самостоятелни или групово организирани туристи. Началото му е от кея на река Тунджа в градския парк на град Елхово и завършва на края на Мостика в пристанището на град Ахтопол. „Тур Странджа“ е дълъг 180 км и може да бъде изминат пеша за 9-10 дни или с колело за 3-4 дни.

Трасето следва съществуващи междуселски и горски пътища, като свързва 17 населени места, уникални забележителности и съхранена природа по най-логичния и лесен за преодоляване начин. Трайна туристическа маркировка на маршрута предстои да бъде направена през лятото на 2018 г.

Туристите САМИ избират как, кога, за колко време и с кой да преминат „Тур Странджа“ според личното си свободно време, интереси и физически възможности. Цялата необходима информация за забележителностите, възможните места за настаняване, хранене и туристически атракции по трасето на „Тур Странджа“ и в близост до него, а също и GPS трак, ще бъде публикувана на сайта www.tourstrandja.bg.

„Тур Странджа“ е идея и се реализира от сдружение „Зелена Странджа“ с председател Владимир Димитров от град Бургас, както и със съдействието на много местни хора и заинтересовани туристи от цялата страна.

В 19.30 часа на 5 юни на кея на река Тунджа в парка на град Елхово започва подготовката на Владимир Димитров за старт

About the Author :

Leave a reply