18 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

GetImageОт 2005 г. с резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия.
Възпоменателна служба в памет загиналите от пътнотранспортни произшествия  ще бъде отслужена на 18.11.2018 г. /неделя/ , от 11.00 ч. в църквата “Свети Николай Чудотворец”, в Ямбол. Инициативата е на ръководството на Областна дирекция на МВР – Ямбол,  РД “ПБЗН” – Ямбол.
В деня на почит се обръщаме към гражданите, представителите на всички държавни институции и неправителствени организации да станат съпричастни към паметта на без време загиналите при пътни инциденти и да изкажем съболезнования на близките им.
Призоваваме на този ден, в памет на загиналите и страдащите, и в името на живота и здравето, да мобилизираме нашите усилия  за повече толерантност, етика и уважение, да променим поведението си като участници в движението и да намалим нещастията по нашите пътища.

About the Author :

Leave a reply