Достоен финал за достойна работа в успешна община

1На 22 април 2015 година –Деня на Земята, община „Тунджа“ официално отбеляза своя празник.  По утвърдена вече традиция, той беше предшестван от множеството разнообразни прояви, организирани в почти всички населени места на общината и обединени под мотото „С Тунджа в сърцето“.Стартът беше даден в с. Генерал Инзовос ХVІ-то издание на общинския Празник на хармонията и красотата„От Цветница до Гергьовден“. В рамките на Тунджанските литературни дни се проведоха срещи с местни и гостуващи творци. Нов момент беше представянето на дебютната книга „Отломки на времето“ на младата писателка Диана Тодорова, с корен от село Ботево и книгата „Хан Тервел“ на бесарабския българин с корен от с. Тенево Илия Вълков.

???????????????????????????????С весели игри, песни и награди премина Общинската детска асамблея. Певицата Славка Калчева гостува в с. Симеоново на Празника „За хляба наш“. ХІ-ят Бизнес форум беше посветен на успешната и резултатна работа на Местната инициативна група „Тунджа“. На 22-рата сесия бяха връчени стипендии и еднократно финансово стимулиране на 169 ученици и студенти от общината. Сесията беше предшествана от младежка дискусия, на която младихора, живеещи и израснали в Община „Тунджа“ споделяха свои идеи за развитието на населените места. Открити бяха Общностен център за деца и семейства в с. Кабиле с кабинет за ранна интервенция на уврежданията, Младежки център в с. Дражево, изграден по проект пред МИГ „Тунджа“, а в с. Хаджидимитрово официално отвори врати ново детско заведение. Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол гостува с постановката „Политикани“. Забавен авторски спектакъл поднесоха актьорите Велика Видева и Звезделин Минков.

???????????????????????????????Със силен емоционален заряд бяха концертите на певците Величка Русева и Румен Бошнаков. В тяхно изпълнение прозвуча Песента за Тунджа, чийто автор на текста и музиката е младата певица, живееща в с. Роза. В ритмите на танците и песните на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ се потопиха жителите на 15 села от общината. Празничният ден 22 април започна с тържествена сесия на Общински съвет „Тунджа“, на която бяха наградени физически и юридически лица с принос в развитието на общината. Официалните делегации от гр. Руза, Руска Федерация и община Варта, Република Полша се запознаха с базата за селскостопанска техника „СимпаАгра“.

DSC08229Просторният площад на с. Тенево се изпъстри със стотици жители и гости на Общината, за да се включат в емоцията и вълненията на празника. В традиционното изложение-базар със своя продукция се представиха девет фирми, развиващи дейност в „Тунджа“. Богат и красив щанд със сувенири уредиха потребителите на социални услуги. Множеството столове се изпълниха с публика, която аплодираше самодейните колективи, участници в концерта „Всички на мегдана“, който продължи четири часа. Официалната част започна с новосъздадената „Песен за Тунджа“, изпълнена от нейната авторка Величка Русева, с участието на младежи от общината. Цветя и благодарности за красивата и мелодична песен и по повод рождения ден на певицата поднесе кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев.

???????????????????????????????Той изрази увереност, че песента ще достигне до сърцата на всички граждани до общината, не само защото е написана с изключително майсторство, а и защото носи в себе си духа на Тунджанската земя и нейните хора. В словото си кметът Георги Георгиев с вълнение и отговорност представи постиженията през изминалия едногодишен период. Той подчерта, че успехите са очевидни и безспорни, а зад тях стои колективната енергия на много хора. „Този труд дава възможност да се реализират по най-добрия начин заложените общински политики в полза на гражданите и подобряване на условията на живот и работа на населението в Община „Тунджа“, изтъкна кметът Георгиев. Приветствия поднесоха народният представител Атанас Мерджанов, Евгения Медведева – заместник-кмет на побратимения Рузски административен район и Владимир Баранов – представител на официалната делегация от община Варта, Република Полша. Финал на празничния ден беше невероятният концерт на Руслан Мъйнов и Шуменската филхармония с диригент ЛевонМанукян. Зрителите в препълнената зала пяха заедно със своя гост и дълго и вдъхновено го аплодираха.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC08224 DSC08227 DSC08235DSC08237 DSC08248 DSC08251 DSC08262 DSC08273 DSC08286 DSC08287 DSC08301 ???????????????????????????????DSC08327 DSC08350 DSC08353DSC08349

About the Author :