Убиецът на бездомната Николинка Василева получи 15 години затвор

Ямбол, 27.05.2020 г.

Присъда от 15 години затвор при първоначално строг режим получи от Ямболски окръжен съд убиецът на бкездомната Николинка Василева. Димитър Сотиров е признат за виновен,  че умишлено е умъртвил 35-годишната Николинка Василева с умишлена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин. Според обвинението престъплението е осъществено на 10.11.2019 г. в приземен етаж на къща на ул. “Крали Марко” в град Ямбол.

По време на разследването е установено, че пострадалата, която била без дом и работа, живеела при обвиняемия, който й позволил това. Обвиняемият бил социално слаб. Имал чести спорове с пострадалата, която се противопоставяла на неговите навици да пие алкохол. В нощта на убийството обвиняемият се прибрал в нетрезво състояние. Той и пострадалата се скарали, като Димитър Сотиров взел брадва и нанесъл множество удари с нея по дясната част на главата и лицето на жената, която починала от нанесените удари.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство. Майката на Николинка Василева, която живее в шуменско село, е предявила граждански иск за 120 000 лв., но съдът е уважил иска само за 5000 лв.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Николинка Василева беше бездомник, отстояващ правата си. Тя успя да осъди община Ямбол, че незаконосъобразно я е изгонила от общинско жилище, но не и да я принуди да я настани отново в такова. Хората, които я познаваха, ще я запомнят с усмивката и излъчващата се от нея доброта.

About the Author :

Leave a reply