132 фиша и 32 акта са съставени при проверки по пътищата в област Ямбол

За времето от 14 до 17 юли от контролните органи на Областна дирекция на МВР-Ямбол, в хода на полицейски операции за осигуряване безопасността на движението по пътищата са проверени 447 МПС и 554 водачи и пътници. За констатираните нарушения  на място са съставени 38 акта за установени административни нарушения и са издадени 132 фиша. Установени са 2 неправоспособни водачи, един водач с концентрация на алкохол от 0,5 до 1,2 промила  и един с концентрация на алкохол над 1,2 промила, както и трима седнали зад волана след употреба на наркотични вещества. Връчени са 43 електронни фиша и са изготвени 10 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки /ЗППАМ/(отнеманe на СУМПС и/или прекратяване на регистрация на МПС).
През изминалите четири дни на територията обслужвана от ОДМВР- Ямбол няма регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия.
Дейностите на контролните органи за повишаване безопасността на движението по пътищата в областта продължават.

По-характерен случай: На 16 юли, около 16:05 часа е предприета проверка по сигнал за неадекватно управление на лек автомобил „Ситроен С3“ по ул. „Д.Благоев“ в областния град. В хода на проверката е установено, че автомобилът е управляван слабо контактен 59-годишен жител на града. При пробата на водача за употреба на алкохол, техническото средство е отчело стойност над 1,2 промила, а именно 4,37. Мъжът е дал кръвна проба за изследване. Предвид състоянието му е оставен под медицинско наблюдение в ямболска болница. Работата по случая продължава в рамките на образуваното бързо производство.

About the Author :