130-ти рожден ден чества Начално училище „Васил Левски“ – село Завой

???????????????????????????????Едно от най-старите учебни заведения в община „Тунджа” – Начално училище „Васил Левски” в село Завой, отпразнува на 1 юни 2016 година 130 години от своето създаване.

Тържеството по този повод събра много бивши ученици, учители и директори на учебното заведение, родители, приятели и гости.

Посрещани с цвете и детска усмивка на входа, гостите още с влизането си можеха да се докоснат до пулса на училището, разглеждайки рисунките и запечатаните през годините на снимки моменти от историята на учебното заведение.

???????????????????????????????Сред официалните гости на празника бяха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, заместник-кметът Станчо Ставрев, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” – Димитър Димитров, кметът на село Завой Румяна Тодорова, Вилиян Вълков – общински съветник  от ОбС „Тунджа“, Петър Малинов Регионален координатор на Центъра за междуетнически диалог и толерантност – „Амалипе“, както и директори на учебни заведения.

???????????????????????????????Директорът на училището Станка Георгиева поздрави всички с празника 1 юни – Деня на детето. В словото си за 130 годишната история на училището тя се спря на значими събития през годините и приноса на всяко едно поколение преподаватели за развитието на образователното дело в село Завой.

„…. Дължим дълбока почит и уважение към първите просветители в селото. Техните имена са записани в признателната памет на стотиците им ученици.

???????????????????????????????Уважаеми учители, дължим благодарност и на вас, които със своя професионализъм и всеотдайност работите децата на село Завой да бъдат достойни и добри хора.

Мили деца, вашето училище е свят на знание, толерантност и творчество.

Вие сте на най-прекрасното му творение и силата на неговия дух. Бъдете любознателни, бъдете упорити и постоянни!

Бъдете горди с училището, на което сте възпитаници, с неговата дълголетна история и богати традиции!“ – с тези думи Кметът на община „Тунджа“ – Георги Георгиев, приветства всички присъстващи.

Той поднесе и подаръци по случай годишнината на училището.

След това дойде редът и на възпитаниците на училището да поздравят с празнична програма своите гости.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

 

About the Author :