13 починали с коронавирус за 3 дни в Ямболска област, 185 са новозаразени

Ямбол, 1.12.2020 г.

13 души с коронавирус са починали за 3 дни в Ямболска област, научи „Делник“ от РЗИ.

Сред тях са инж. Димчо Ненчев и адвокат Апостол Георгиев, който е имал диабет и сърдечно заболяване; жена на 71 г. от Ямбол, която е имала диабет, мъж на 63 г. от Болярско с бъбречно заболяване; мъж на 89 г. от Елхово с артериална хипертония; мъж на 70 г. от Стралджа със сърдечно заболяване; жена на 60 г. от Ямбол с диабет, сърдечно заболяване и инсулт; жена на 82 г. от Ямбол с инсулт; мъж на 67 г. от Ямбол с диабет, сърдечно заболяване и инсулт; жена на 83 г. от Ямбол с артериална хипертония; мъж на 68 г. от Тенево с диабет и артериална хипертония, жена на 57 г. от Елхово също с артериална хипертония и мъж на 63 г. от Ямбол с хронично бъбречно заболяване.

Общо 185 са новорегистрираните случаи през първите дни на тази седмица и през почивните дни, днес те са 16, но обикновено във вторник  лабораториите не успяват да въведат резултатите от понеделник. В първия работен ден на тази седмица РЗИ е взела 70 проби и е дала 20 направления за безплатен PCR-тест, днес взетите от тях проби са 43, отделно са дадени и направления. Изследвани са потребителите на двата центъра за настаняване от семеен тип за младежи в Ямбол на ул. „Ямболска комуна“. Припомняме, че 29-годишен младеж с увреждания от центъра почина, а при изследването на персонала в двата центъра бяха установени 4 положителни служители от единия и 1 от другия център.

Сред новозаразените днес са двама лекари от ямболската болница и медицинска сестра от Кардиологичната болница. Вчера сред новите случаи бяха общопрактикуващ лекар, лекар от Кардиологичната болница, санитар от Инфекциозно отделение и фелдшер от ЦСМП във Войника.

Учител, дете на 11 г., полицай, служители в големи и по-малки фирми са с положителни проби.

Общо 2356 са регистрираните в РЗИ с положителни проби от началото на пандемията досега. Активните случаи са 1345. От тях 1239 са на домашно лечение, а 106 са хоспитализирани. Излекувани са 926, починалите станаха 85. Под карантина са 1218 души.

About the Author :

2 Comments to “13 починали с коронавирус за 3 дни в Ямболска област, 185 са новозаразени”
  • Anonymous
    December 23, 2020 - Reply

    Само лъжи писна ми от вас Ямбол умориха хората с лъжи разследване ще има

  • Гггг
    December 23, 2020 - Reply

    Само лъжи писна ми от вас Ямбол умориха хората с лъжи разследване ще има

Leave a reply