13-годишно момче загина в катастрофа на разклона за Калчево

policiq213-годишно момче е загинало в катастрофа между турски ТИР и лек автомобил на  разклона за село Калчево край Ямбол. В колата са пътували още три деца на същата възраст, но те не са пострадали.
Катастрофата е станала около 11,20 часа на първокласния път, който свързва граничен пункт Лесово с пътен възел Петолъчката, на кръстовището за село Калчево. Лек автомобил Опел, управляван от 40-годишна жена е ударен от турски тур, който се е движил с предимство в посока към Петолъчката. От удара е загинало 13-годишно момче, което е пътувало на предната седалка. То е най-пострадали, защото ударът с товарния автомобил е бил от неговата страна. На задната седалка са пътували още три деца на същата възраст, но те не са пострадали. Жената е транспортирана до ямболската болница с множество наранявания, но без опасност за живота. От полицията съобщават, че причината за инцидента е в процес на установяване.

Това е едно от най-проблемните кръстовища край Ямбол, на които най-често стават инциденти със загинали. Много често колите, които пресичат първокласния път, не спират на знак „Стоп” и товарните автомобили ги помитат, особено ако се движат с превишена скорост.

About the Author :