Литературно четене в село Окоп

 

„Тунджа“,18.04.2023 г.

На 13 април 2023 г., в рамките на XV-то издание на Тунджанските литературни дни се проведе литературно четене в Народно читалище „Христо Ботев-1929“, с. Окоп.

Начало на проявата дадоха топлите думи на читалищния секретар Щилияна Желева. Тя сподели, че през годините тези четения са се превърнали в приятелска, сърдечна среща.

Поздрав към присъстващите гости и жители на селото отправи Иван Георгиев – председател на читалищното настоятелство, общински съветник и почетен гражданин на община „Тунджа“. Той подчерта, че с литературните дни в селото се почита празника на общината, а творците  ни дават криле и спокойствие на душата, с написаното от тях. Председателят на дружеството на писателите в Ямбол – Тенко Тенев акцентира върху многобройните издания на Тунджанските литературни дни и ярките личности, присъствали в село Окоп – „цветът на българската духовност е минал оттук“.

По-късно към гостите се присъединиха писателят Любомир Котев и издателят Иван Гранитски, който изрази радостта си да бъде отново в с. Окоп и дари книги на читалището.

В литературното четене свои избрани произведения представиха Генка Богданова, Юлияна Донева, Иван Барев, Величка Драганова, Катя Маринова, Радко Стоянов, Тоня Борисова, Щилияна Желева и Тенко Тенев. На срещата присъства и краеведът Михо Михов.

Поздрав към всички участници накрая бе талантливото изпълнение на гайда на Янко Иванов от село Кукорево.

 

About the Author :