12 положителни проби в Ямболска област, 8 са на младежи от футболния отбор

Ямбол, 24.04.2020

12 положителни проби са установени в Ямболска област за изминалото денонощие, с което случаите на коронавирус станаха 233, съобщиха от Областния медицински съвет.

Единадесет от пробите са взети в лаборатория „Лина“, а една е изследвана в референтната лаборатория в Стара Загора.

След установените първи два случая на положителни проби на треньор и футболист от младежки футболен отбор в Ямбол, вчера бяха взети и изследвани 16 проби за коронавирус на футболисти. От тях 8 са положителни за инфекцията. Момчетата са карантинирани и са в добро състояние, на домашно лечение. Днес ще бъдат взети проби и на останалите от отбора и ще бъдат изследвани. Припомняме, че момчетата са пътували с автобус за участие във футболен турнир и вероятно това е моментът на заразяването.

С положителна проба е и мъж на 45 г. от град Стралджа, който е контактен на заразната 39-годишна жена от Стралджа.  Той е в добро състояние на домашно лечение. Другата проба е на 16-годишно момче също от Стралджа. Положителната му проба за вируса е установена след изследване, направено преди предстоящо пътуване.

Два случая има и в Ямбол – на 58-годишен мъж, който се е изследвал сам, към момента няма сериозни симптоми и е на домашно лечение. Другият случай е на жена на 57 г., контактна на заразения си коронавирус съпруг. И тя е оставена на домашно лечение.

От 233 случая 7 са в болница – 6 в Ямбол и 1 в София, 29 са на домашно лечение, 178 са излекувани от заразата, починалите са 19.

Под карантина са 135 души, но броят им ще расте.

About the Author :

Leave a reply