Проведе се съвместна регионална пресконференция на РС на КНСБ – Ямбол и Синдикален регионален съюз на КТ „ Подкрепа“ – Ямбол

Ямбол, 08.11.2022 г.

В Регионалният съвет на КНСБ – Ямбол се проведе съвместна регионална пресконференция на РС на КНСБ – Ямбол и Синдикален регионален съюз на КТ „ Подкрепа“ – Ямбол, във връзка с декларацията на двата синдиката за мерките по доходите, зеленият преход в енергетиката, трудовите и синдикалните права.

Представи се информация за насроченият съвместен протест на 11.11.2022г., в гр. София и исканията на двата синдиката, заложени в обща Декларация.

От КНСБ представиха информация за резултатите от кампанията на синдиката по повишаване на доходите на работещите в региона през 2022г. „ Да защитим доходите от инфлация и работните места в криза“.

В бюджетният сектор за общинската администрация има средно увеличение около 15%  на работната заплата, за образованието не по-малко от 18%. В леката промишленост в момента текат преговори за нов Колективен трудов договор. Увеличение на работната заплата няма в МБАЛ „ Свети Пантелеймон“ – Ямбол , както и в ВиК – Ямбол. До момента в област Ямбол десет са организациите на КНСБ , които са поставили конкретни искания до работодателите и държавата. На национално ниво в протестната кампания са се включили 283 предприятия и институции.

About the Author :