Агнешко за Великден във всички социални домове в Болярово

 

Болярово, 22.04.2022 г.

Въпреки високите цени на агнешкото месо тази година, във всички социални домове ще приготвят за Великден традиционните за празника агнешко печено и дробсърма. Ръководството на община Болярово отново се погрижи всички близо 180 потребители в защитените жилища, дома за стари хора във Воден, в центровете за настаняване от семеен тип за възрастни и за хора с деменция в Мамарчево, както и в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Малко Шарково да почувстват топлината на празника.

На Велики четвъртък кметът на общината Христо Христов и заместник кметът Нина Терзиева посетиха тези социални заведения и дариха на всички потребители от името на общинската администрация пакети с козунак, великденски яйца и сувенири. Жените от защитеното жилище в Болярово получиха допълнително и спортни екипи.


Задружно боядисване на яйца и изработка на празнична украса бяха организирани от социалните работници във всички социални домове. Поздравителни картички и сувенири, изработени от самите хора с увреждания, получи и ръководството на община Болярово

 

About the Author :

Leave a reply