105 свещици днес горят

???????????????????????????????Памет, живо изкуство, публика, искра и бъдеще, това бяха петте жалона, събрали публика и изпълнители на 105-я рожден ден на  НЧ „Просвета-1910”- Тенево.

За тези останали вече в историята години всички теневци са разбрали, че това е единственият за тях народен културен храм. Тук при нас всичко е толкова истинско, толкова дълбоко и проникновено като песента, мелодията, танца, словото и всичко останало, което читалище вплита в нишките на своята черга наречена с общото име- народно изкуство.

???????????????????????????????Читалището ни е жив пример, че заедно могат да съществуват водени умело от читалищното настоятелство и традиции и иновации. За нас е важно, че в читалище всеки влиза знаещ а излиза и можещ.

105 съзнателни години, в които взаимно се допълваме, за да отговорим в най-голяма степен на потребностите на местната общност. Заедно пазим въглените, от които палим факела на „всичко българско и родно”.

???????????????????????????????Пълната зала, пълната сцена, показаха, че и интереса от страна на публиката, и ентусиазмът на изпълнителите са запленени от една едничка дума „обич към самодейното изкуство”

Фойерверките пръснаха искрите във залата на читалището, за да се знае и помни едно, че ние сме искрата в читалище, а то е искрата в нас.

На многая лета, до следващия голям празник в нашия културен храм.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Нели Ройдева, мениджър читалище „Просвета“ – село Тенево

About the Author :