„Тунджа” гони рекорд по собствени приходи

brifing_Tzha[1]С 3 242 048 лв. собствени приходи приключи бюджетната 2013 г. община „Тунджа”. За последните 10 години това е втори резултат в бюджетната история на общината, подчерта тунджанският кмет Георги Георгиев на първия за годината редовен брифинг с представителите на медиите.

Този финансов резултат е с 318 000 лв. повече спрямо собствените приходи на общината за 2012 г. и е със 7-8 % над първоначалния план за приходите от 2013 г.

В началото на годината общината подготвя с пълна сила и бюджета за 2014 г. На 21 януари предстои да се проведе общественото обсъждане на проекта за бюджет 2014, което ще бъде предшествано от отчет за работата на кмета на община „Тунджа” за първите две години от последния му мандат.

Според бюджетните срокове до 24 януари готовият проект за бюджет трябва да бъде внесен в Общински съвет „Тунджа”, след което съветниците имат 20-дневен срок да го приемат.

От миналата седмица са започнали и срещите с кметове и кметски наместници в общината, на които ще бъдат уточнени най-важните нужди за всяко едно от тунджанските села.

About the Author :