Яне пристана на Бойко

DSC04313aЯне Янев пристана на Бойко Борисов за европейските избори. Лидерите на РЗС и на ГЕРБ предпочетоха Ямбол, за да парафират официално споразумението. С него РЗС, които не участват в тези избори, обявяват подкрепата си за листата на ГЕРБ. Те  избраха залата на НТС, в която освен полагането на подписите се проведе и импровизирано предизборно събрание, на което присъстваха най-вече симпатизанти на РЗС. Като видяха, че залата е полупразна, организаторите се спешиха и се сбутаха с гербаджии, да поизвикат и малко от техните хора, които се точеха да направят голяма предизборна проява на центъра на Ямбол пред общината.

Според Яне Янев подкрепата била логична и те давали пример на другите десни партии как трябва да се консолидират гласовете на десницата, защото сега било време разделно. Бойко Борисов също обяви, че гласовете в дясно не бива да се разпиляват. Новият лайтмотив извън дежурните отрицания по време на срещата беше как на Станишев му направили извънредно предаване в Нова телевизия, за да бъде последен, а те останалите се изредили при Кеворк Кеворкян според големината им. Бойко  Борисов бил последен като най-голямата парламентарна партия, но Станишев го изиграл, защото му направили отделно предаване.

DSC04332aСлед срещата в НТС, заради която обявената предизборна проява на ГЕРБ закъсня с повече от половин час, Бойко Борисов дълго раздава автографи и позира за снимки на екзалтираните му фенове, докато останалите участници се изредят. „ И аз работя” , контрира Бойбо Борисов настояването на Цветан Цветанов вече да се качва на сцената и продължи да се къпе в народната любов.

About the Author :