„Ямбол” ще иска Мача на звездите

баскетболЯмболският баскетболен клуб не се включи в „наддаването” за домакинството на турнира за Купата на България, който ще се проведе в края на февруари. Управителният съвет , по информация на „Делник”, се цели в Мача на звездите, с който да бъде отбелязан  70-годишният юбилей на организирания баскетбол край Тунджа.

Тогава ще бъдат почетени подобаващо легендите на ямболския баскетбол, както и хората, осигурили през  годините финансовата възможност тимът ни да играе в елитната  група. Досега „Тунджа” има на сметката си няколко бронзови медала от държавните първенства за мъже, беше вицешампион на България, а четири пъти прибра в зала „Диана” бронзовите медали. През сезон 2001/2002 г. бе нанесен големият удар, тогава шампионската титла  бе спечелена с 3:0 във финалната серия срещу „Лукойл-Академик”.

Само Купата на България липсва във витрината на БК „Тунджа”, от този турнир имаме няколко трети места, но все нещо не достигаше, за да грабнем трофея, дори и когато спонсор на клуба бе „Овергаз” и Митко Ангелов и украинската „група” мачкаха наред съперниците си.

Кандидати за домакини на тазгодишния турнир за Купа България са Ботевград  и Плевен. Ако има повечко разум у членовете на Управителния съвет на Федерацията, те ще дадат домакинството на плевенчани, защото там баскетболната игра започна да отива към залез.

About the Author :