Ямбол ще бъде домакин на националната олимпиада по химия

school1От 18.03.2016 г. до 20.03.2016 г. РИО – Ямбол е домакин на 48-та Национална ученическа олимпиада по Химия и опазване на околната среда.

Организатори на олимпиадата са Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – гр. Ямбол и Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии – Ямбол (ПГ ЛПЕХТ).

Партньор на Регионален инспекторат по образованието – гр. Ямбол e Община Ямбол, благодарение на която са осигурени за всички участници – ученици, ръководители, национална комисия и гости – рекламни материали за историята на град Ямбол и рекламни материали за различните дейности на културен живот, проведени през изминалите месеци на настоящата година в града.

Официалното откриване на олимпиадата ще се състои на 18.03.2016 г. от 18.00 ч. в голямата зала на Община – Ямбол.

Двата състезателни дни на олимпиадата – 19 и 20 март 2016 г. ще се проведат в Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии – Ямбол с участието на 120 ученици и от цялата страна, изявени в областта на науката Химия.

Национална комисия от известни професори и доценти – български учени-химици, с председател доц. д-р Христо Чанев от факултета по Химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски”, ще проверява и оценява представянето на учениците в двата кръга на олимпиадата – теоретичен и експериментален. Трима от членовете на Националната комисия са преподаватели по Химия и опазване на околната среда в училища от региона: Недялка  Вълканова и Валентина  Попова от МГ „Атанас Радев” – Ямбол и Дияна Великова от СОУ „П. К. Яворов” – Стралджа.

От град Ямбол учениците от XI клас на МГ „Атанас Радев” – Николай Аврамов, Енчо  Мишинев и Генади Костадинов са нашите достойни участници на този национален форум. Пожелаваме им успех в представянето им на Националната олимпиада.

Официалното закриване на олимпиадата и награждаването на победителите в отделните състезателни групи ще се състои след 17:00 часа на 20.03. 2016 г. в ПГ ЛПЕХТ – Ямбол.

About the Author :