„Ямбол” удави „моряците” в Тунджа – наниза им 128 точки

???????????????????????????????В наказателна операция се превърна днешният мач между „Ямбол” и Черноморец”, завършил с чувствително прехвърляне на границата от 100 точки- 128:75.

Домакините удавиха състава на Бургас само за 10 минути, след като направиха разлика от 15 точки – 34:19. След този бърз и лесен развой на срещата, се очакваше, че треньорът Петър Петров ще даде отдих на голяма част от основните си играчи, наставникът обаче бе решил да съсипе противника и до почивката разликата скочи на 23 точки.

Въпреки този разгром, „Ямбол” изигра и третата част с почти всички титулярни баскетболисти, за да направи аванса си чудовищен – 103:57, преди последните 10 минути. В тази трета четвъртина в страхотна серия влезе тежкото крило Боян Радетич, който наниза 15 точки, и се превърна в играч на мача общо с 28 точки и коефициент на полезно действие от 32 пункта.

Чудесно включване направи 19-годишният център Андрей Иванов, той вкара само за 20 минути 17 точки, овладя 9 борби и тресна един чадър, като показа и как се правят куки в играта с оранжевата топка.

Милиян Боцка , Станислав Говедаров, Денис Агре и Стойо Чолаков също бяха жадни за игра, и безмилостни, а тимът от Бургас бе жалък, въпреки че има двама чуждестранни състезатели в редиците си. Макар и най-висок на терена, Янюшевич бе надигран на втория етаж, а Цветкович не ставаше почти за нищо, въпреки че отчете 16 точки.

Едва след като удави напълно „акулите” в река Тунджа, треньорът на домакините Петър Петров пусна дълбоките резерви и така за първи път от много време насам стъпи на паркета Милен Костов, а и 17-годишният Александър Драгоев записа 7 минути и дори точка.

Погромът, който направи „Ямбол” над отбора на Бургас бе неговата седма победа в първенството, за съжаление до края на редовния сезон седмия в класирането, Левски”, няма как да бъде застигнат, за да влязат нашите в по-добра позиция за плейофите.

След Радетич с неговите гросмайсторски 28 точки, се „подредиха” Боцка с 20 т. Говедаров с 16 т,Стойо Чолаков с 14 т. и Агре с 12 точки.

Борислав Ненов

About the Author :