„Ямбол” тръгна безславно срещу новака под тепетата

Media-71196-picОтборът на пловдивския „Академик Бултекс 99” се завърна в историята на баскетбола след победа над нашия „Ямбол”. Под тепетата жълто-сините държат пусията до края на първите 20 минути-40:39, като първата четвърт е за „Академик”, втората е за Говедаров и съотборниците му. След почивката в зала „Строител” домакините правят разлика от над 10 точки. Така идва и крайната сирена в мача, при резултат 92:81.

Пълни 40 минути за „Ямбол” прави контузеният доскоро Милиян Бочка, като плеймейкърът е и най-добрия на терена за нашите с 22 точки и коефициент на полезно действие 19. Много рано обаче напуска за пет лични нарушения друг от сръбските ни баскетболисти, Боян Радетич,само за 14 минути той вече е аут. Превъзходството на пловдивския тим в подкошията идва и от травма на Пупович, а за домакините там силен е Маршавелски с 19 точки и 8 борби.

И двата тима правят много лоша стрелба за 3 точки, но и тук „Ямбол” е с по-лошите показатели – едва 4 успешни стрелби от 21 опита.За нашите втори по резултатност с 14 точки е Пупович, следван от Денис Агре и от капитана Говедаров с по 13 точки.
За „Академик Бултекс 99” топ стрелец е Васил Кьосев с 20 точки. Прави впечатление огромната разлика при изпълнените удари от линията за наказателни удари. Домакините стрелят от там 36 пъти, срещу едва 20 опита на нашия тим.

 

About the Author :